Doğal Cilt Bakımı İçin Olmazsa Olmaz Noktalar Nelerdir?

Tüm cilt tiplerinin her daim sorguladığı cilt bakımı!

Cilt bakımı birçok yaş grubu için farklı anlamlar ifade ediyor. Kimimiz için sadece nemlendirme ile sonlanırken, birçoğumuz için derinlemesine temizlik ile başlayan adımlar detaylı nemlendirme, serumlar, tedavi edici maskeler ve SPF katkısı ile sona eriyor. Bu durum farklı yaş grupları ve farklı cilt tipleri için değişkenlik gösteriyor. Temelde ise cilt bakımının amacı cildin varolan sorunlar üzerine iyileşmesini ve doğal güzelliğini korumasını sağlamaktır.

Geçmişe bakıldığında cilt temizliğinin kutsal bir ritüel olduğu görülür. Gün başında ve sonunda sessiz bir alana geçerek kendine bakım yapmak, cildi nemlendirmek, cildinize masaj yapmak yüzyıllardır süregelen bir alışkanlıktır. Bu alışkanlıklar zaman içerisinde güzellik ve bakım sektörüne ve birbirinden farklı birçok ürünün ortaya çıkmasına ön ayak olmuştur.

Cildimiz vücudumuzda en fazla yüzeyi kaplayarak dış etkenlere maruz kalan sayılı tamamlayıcılarımızdan biridir.  Kendisini dış etkenlere karşı korumak ve kurumayı engellemek için sebum adlı bir sıvı salgılar. Bu sıvının salgılanma oranı, yanlış beslenme, genetik ve dış etkenler birleştiğinde cilt tipleri ortaya çıkar. Günün sonunda cilt tipiniz ne olursa olsun her cilt tipinin en çok ihtiyacı olan şey ciltte nem dengesinin sağlanmasıdır.

İlk aklımıza gelen sorulardan, cildimi her gün temizlemek zorunda mıyım?

Cildimiz gün boyunca bir çok olumsuz etkene maruz kalır, toz, makyaj, hava kirliliği ve normal bir şekilde gelişen cildin kendi kendisini yenilemesiyle ortaya çıkan ölü deriyi barındırır. Gözeneklerimiz gün boyunca bu kirlilikle dolar, yeterli ve gerekli temizliğin yapılmaması halinde gözenekler tıkanır, zaman zaman siyah nokta, sivilce ya da akne gibi farklı cilt sorunlarına yol açabilir. Cildin düzenli olarak temizlenmesi bu gözeneklerin dolmasını engelleyerek cilt problemlerini giderir, cildi rahatlatır, erken yaşlanmayı engeller. Cilt temizliğinde en sık görülen bir başka sorun ise cilt temizliği sonrasında cilt kuruluğunun oluşmasıdır. Bold&Goodly Organik Radiant Purifying Cleanser içerisindeki çay ağacı ve ardıç öz yağı ile cildi derinlemesine temizlerken, aloe vera ile kurutmaz, tam tersine cilde nem verir.  

Nemlendirme: bir gereklilik mi?

Cilt tipinin ne olduğundan bağımsız her cildin nemlendirmeye ihtiyacı vardır. Yağlı cilde sahip olan kişilerin cildini nemlendirmesi halinde daha fazla yağlanacağına ya da serum kullanamayacağına dair bir algı bulunuyor. Fakat cilt tipinizden bağımsız tüm cilt tiplerinin en çok ihtiyacı olan şey nem dengesinin sağlanmasıdır. Ciltte salgılanan sebumu ve cilt hastalıklarını kontrol altına alacak temiz içerikli, tercihen organik ürünlerin kullanılması cildin iyileşmesine, yağlı olan cildinizin sebum oranının dengelenmesine ve tam tersi cilt kuruluğu yaşayan kişilerin ise cildinin ciddi bir oranda nem kazanmasına yardımcı olur. Bu demek değildir ki her ürünü her cilt tipine sahip kişi kullanabilir, cilt bakımı ile ilgili basit kuralları bilmek, cildinizi iyi gözlemlemek bu işin altın kurallarındandır. Cildin sağlığını, esnekliğini devam ettirmesi, elastikiyetini koruması ve kolajen yapısının sağlam tutulması için nemlendirme bir gerekliliktir.  Bold&Goodly Organik Radiant Lifting Cream içerisindeki lavanta, greyfurt, palmarosa ve ylang ylang yağı özleriyle, cildin kolajen yapısını destekler, nem dengesinin kurulmasını sağlarken cildi derinlemesine nemlendirir, canlılık verir, sarkmalara karşı savaşır. İçerisindeki SPF 15 ile UV ışınlarına karşı koruma sağlar, kırışıklık karşıtıdır ve iyileştirici aktif bileşenleriyle tüm cilt tilerine uygundur.

Cilt bakımını değerlendirdiğimizde bu iki adım önde geliyor. Cilt bakımı ritüelinizi gün içerisinde cildinize ve ruhunuza bakım yapmak için kendinize ayıracağınız bir zaman dilimi olarak görün. Kendinize zaman ayırın çünkü ruhumuz ve cildimiz, iyiliğe ve ışıltıya ihtiyaç duyar.


You may also like

Hepsini Gör
Example blog post
Example blog post
Example blog post